Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!
Home Vloer egaliseren voor tegels
Egaline

Vloer egaliseren voor tegels

Vloer egaliseren voordat je tegels legt

Er is een wezenlijk verschil tussen het egaliseren van een vloer voordat je tegels legt en het egaliseren van een tegelvloer. Wil je juist nieuwe tegels als topvloer, dan informeer ik je in dit artikel. Voor het egaliseren van een oude tegelvloer verwijs ik je naar een ander artikel. 

Bij het aanleggen van een nieuwe tegelvloer wil je natuurlijk voorkomen dat het eindresultaat ongelijk wordt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de ondervloer geëgaliseerd wordt. Dit komt nogal nauw, omdat je wilt voorkomen dat je een scheve tegelvloer of grote, ongelijke voegen tussen de tegels krijgt. Gelukkig is er een oplossing voor een strakke en egale tegelvloer: egaline.

Vloer egaliseren met egaline

Het egaliseren van de ondervloer doe je met een egaliseermiddel. Welk type egaline je nodig hebt, is afhankelijk van de ondervloer. Heb je een gipsgebonden ondervloer of een cementgebonden ondervloer? Aan de hand hiervan maak je een keuze. 

De ondervloer voorzie je eerst van een primer, zodat egaline zich goed hecht aan de ondervloer. Ook zal egaline gemakkelijker uitvloeien over een voorbehandelde ondervloer. Wil je precies weten hoe je egaline moet gebruiken, wat de droogtijd is en waar je op moet letten, dan verwijs ik je graag door naar het artikel ‘Wat is egaline’ of ‘Hoeveelheid egaline berekenen’.

Egaline_UZIN_NC170Productset Egaline Vloerverwarming

“Welk type egaline je nodig hebt, is afhankelijk van de ondervloer.” 

Droogtijd van een geëgaliseerde vloer

Zowel de primer en egaline heeft een bepaalde droogtijd. Bij elk product is de verwachte droogtijd vermeld, maar dit is wel een richtlijn onder ideale omstandigheden. Is de temperatuur in de ruimte lager dan de aanbevolen temperatuur, dan zal het langer duren voordat de ondervloer droog is. Is de ondervloer droog, dan kan je beginnen met het leggen van de vloer.

Hulp nodig?

Wil je meer informatie over het egaliseren van de ondervloer voordat je tegels legt? Ik help je graag op weg. Bel mij via 06 27 03 30 24.