Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!

UZIN KR 417 epoxy dichtzetmassa voor +/-9 M²

De UZIN KR 417 epoxy dichtzetmassa is een 2-componenten, oplosmiddelvrije dichtzetmassa voor het dichtzetten van freessleuven voor bijvoorbeeld vloerverwarmingsleidingen.

UZIN KR 417 is op basis van epoxy en dient te worden aangemengd met slijpsel uit de vloer, dat vrij komt bij het frezen óf vuur gedroogd kwartszand 0,1/0,3 mm of 0,1/0,5 mm.

 132,00excl. BTW

 159,72incl. BTW

-
+
Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Merk
UZIN
Gewicht
8 kilo

Productbeschrijving

De UZIN KR 417 epoxy dichtzetmassa is een 2-componenten, oplosmiddelvrije dichtzetmassa voor het dichtzetten van freessleuven voor bijvoorbeeld vloerverwarmingsleidingen. UZIN KR 417 is op basis van epoxy en dient te worden aangemengd met slijpsel uit de vloer, dat vrij komt bij het frezen óf vuurgedroogd kwartszand 0,1/0,3 mm of 0,1/0,5 mm.

De KR 417 van 8 kg meng je met maximaal 12 kg slijpsel van de vloer. Indien dit niet voorhanden is, gebruik je kwartszand. Bij een normale dekvloer en leiding freeswerk kan men met een set ongeveer 9m² dicht zetten. Dit is natuurlijk wel van verschillende factoren afhankelijk. Bij het dichten van Fermacell is mijn advies om kwartszand te gebruiken.

Toepassingsgebieden:

UZIN KR 417 epoxy dichtzetmassa is een hoog visceuze epoxy die zich goed laat mengen met vulstof. UZIN KR 417 is uitermate geschikt om frees sleuven van vloerverwarming dicht te zetten. Daar waar cementgebonden producten als egalisatie, reparatiemortels of tegellijmen op een laagdikte van 2mm (dekking op de leiding) nauwelijks (druk)sterkte bieden, zorgt UZIN KR 417 voor voldoende sterkte om ook puntbelasting te kunnen opvangen.

Doordat de UZIN KR 417 zich goed laat mengen is het verbruik van de epoxy per m² zeer laag en daarmee economisch gunstig. UZIN KR 417 wordt toegepast in combinatie met UZIN PE 280 carbon speciaalprimer en een geschikte UZIN egalisatie als UZIN NC 170 LevelStar of UZIN NC 112 Turbo gipsegalisatie alvorens de bedekking te verlijmen of de vloer op te bouwen voor een Arturo kunstharsgebonden gietvloer.

In combinatie met het parket volstaat het in de meeste gevallen om binnen 48 uur na doorharding het parket te verlijmen met Pallmann P6 1k STP lijm of Pallmann P9 of P10 2K PU lijm. Met UZIN KR 417 dichtzetmassa kies je een zekere en gegarandeerde oplossing.

Geschikt voor of op:

  • Ingefreesde vloerverwarming
  • Reparaties waar een hoge druksterkte wordt vereist
  • Zuigende- en niet zuigende ondergronden
  • Zandcement dekvloeren
  • Anhydriet beton
  • Gipsgebonden vezelplaten zoals Fermacell

Extra tips: 

  • Op de KR 417 kan je rechtstreeks het parket  verlijmen met behulp van de PU 2K lijmen van Pallman. Wel graag binnen 24 uur na aanbrengen van de KR 417.
  • Indien er een vlakke ondergrond is waar een parketvloer op komt, kan egaliseren niet nodig zijn. In dit geval kan je de leidingen ook dichten met de Pallman P8 PU parketlijm.
  • De lijm werk je met een gladspaan in de sleuven, waarna je er overheen gaat met een grove lijmkam. Vervolgens breng je – nat in nat – de parketvloer verlijming aan. Hierdoor wordt het een geheel.
Lees meerLees minder

Veelgestelde vragen

Moet de ondergrond eerst nog met een primer behandeld worden? 
Nee, de KR 417 wordt zonder primer verwerkt. Zorg er wel voor dat de ondergrond goed schoon en stofvrij is. Er is geen extra voorbehandeling nodig.
Hoe lang moet de KR 417 drogen?
De KR 417 is na 12 uur beloopbaar en na 16 uur mag je de volgende laag, bijvoorbeeld een primer PE 280 en dan egalisatiemiddel, aanbrengen. Let erop dat je, voordat je begint met egaliseren.
Wat is het verbruik? 
Als men A en B component vermengd met kwartszand heeft vermengd, dan is het verbruik ongeveer 9m2. Met slijpsel van de vloer kan het iets minder zijn, ongeveer 8 tot 8,5m2. Er vanuit gaande dat de leidingen om de 10 cm en bij een diepte van 4 mm onder het oppervlak zitten. Zitten de leidingen 2 mm onder het oppervlak, dan kan het verbruik naar 12 m² gaan uit een set.
Kun je alle soorten slijpsel gebruiken om door de KR 417 te mengen? 
Slijpsel van de cementdekvloer wordt zeer vaak gedaan (zo’n 10 - 12kg). Zorg wel voor schoon en droog slijpsel. Slijpsel van Fermacell is minder geschikt, te draderig en fijn. Slijpsel van een tegelvloer is niet zo geschikt, hier zitten vaak te veel stukjes tegel in. Is het slijpsel niet geschikt, gebruik dan vuurgedroogd kwartszand. Let wel op dat men de gemengde massa nog wel te verwerken is , dus niet te veel toevoegen, je moet hem nog wel kunnen verspanen.
Kan je het ook mengen met metselzand? 
Nee, dat gaat niet omdat het niet goed mengt en te nat is.
Kun je de KR 417 rollen? 
Nee, vermengd met slijpsel of kwartszand krijgt het een pasta-achtige structuur. Verwerken met een gladspaan is het beste.
Er zitten wat diepere gaten in de vloer, kan ik die vullen met KR 417? 
Ja, zeker! Als je de KR 417 met slijpsel of kwartszand vermengd, is dit geen enkel probleem. Er zit geen max aan de laagdikte, dus je kunt hier ook diepere gaten vullen.
Wat is beter voor parketverlijming, de KR 417 epoxy dichtzetmassa of de NC 182?
De KR 417 is geschikt voor onder gietvloeren en meerlaags parket, terwijl je de NC 182 onder pvc vloeren gebruikt en altijd nog moet egaliseren en dat is als de vloer vlak is bij de Kr 417 niet nodig.