Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!

UZIN NC 182 reactiveerbare mortel 20 kg voor +/- 8.5 M²

De UZIN NC 182 is een vochtbestendige, standvastig, reactiveerbare reparatiemortel en uitvlakmassa op basis van cement.

Perfect voor het uitvoeren van reparaties, aanhelingen en het vullen van gaten.

 28,95excl. BTW

 35,03incl. BTW

-
+
Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Merk
UZIN
Gewicht
20 kilo

Productbeschrijving

Wat is reactiveerbare mortel?

Heb je mortel gemengd en merk je dat deze stug wordt? Dan kun je deze soepel maken door hem opnieuw te mixen. Voeg geen water toe. Hierdoor is reactiveerbare mortel zeer gunstig ten opzichte van andere producten. Voeg maximaal 6 liter koud water op 20KG UZIN NC182 toe.

Normaal voldoende om bij 8,50 M² vloeroppervlak de ingefreesde sleuven van vloerverwarming dicht te zetten, gerekend met een leidingafstand op 10 cm en de leiding op 4 mm diep.

Toepassing:

 • Cementdekvloeren
 • Houtgraniet
 • Gietasfalt
 • Beton
 • Hout

Eigenschappen/productvoordelen:

 • Zeer snel hard en droog
 • Instelbare consistentie
 • Niet zelfvloeiend doch zalfachtige verwerking
 • Voor zeer dunne en dikke lagen
 • GISCODE ZP 1/Chromaatarm
 • EMICODE EC1 R PLUS/Zeer emissie-arm PLUS
 • RAL UZ 113 / Milieuvriendelijk, zeer emissie-arm

Verbruik: Ca. 1,5 kg/m² per mm laagdikte

Lees meerLees minder

Veelgestelde vragen

Wat is de droogtijd van UZIN NC 182? 
De droogtijd bedraagt gemiddeld zo’n 2 uur bij een kamertemperatuur van 20 graden en een luchtvochtigheid van 65%. Volgens UZIN UTZ is de mortel binnen 40 tot 50 minuten beloopbaar, maar dan gelden dezelfde ideale omstandigheden. Het beste kun je verdergaan met de klus na zo’n 2 uur.
Wat is de verwerkingstijd van de aangemelde mortel? 
Als men de mortel gemengd heeft, kan je deze het beste binnen 15 minuten (maximaal) verwerken.
Moet er een primer gebruikt worden? 
Ja, zeker! De primer waarborgt de hechting op de ondergrond. Tevens zorgt de primer ervoor dat het vocht uit de mortel niet wegslaat in de ondergrond.
De UZIN NC 182 mortel is vrij dik, mag er meer water op? 
Op de NC 182 mag maximaal 6 liter water worden toegevoegd. Als de mortel na het mengen weer stug wordt, kan je deze weer opnieuw doormengen. De NC 182 is, zonder dat je meer of opnieuw water moet toevoegen, reactiveerbaar. Dit houdt in de mortel na het opnieuw mengen weer mooi soepel wordt en makkelijk te verwerken is.
Er zitten een paar diepe gaten in de vloer, kan ik daar ook de NC 182 voor gebruiken? 
Ja zeker! Daar is de mortel zeer goed voor te gebruiken. Ook hiervoor geldt wel dat je eerst de ondergrond stof- en vetvrij moet maken en een primer moet gebruiken.  De NC 182 kun je vanaf nul tot zo dik als je wil gebruiken, zeer breed toepasbaar en nog steeds snel drogend. Bij diepere lagen de aangebrachte mortel wel laten afkoelen en drogen voordat de vervolg laag er op komt.
Ik heb tegels verwijderd en ga sleuven slijpen voor vloerverwarming. Kan ik de NC 182 dan gebruiken om sleuven te dichten en de vloer uit te vlakken? 
Dat kan! Wel is mijn advies om eerst, voordat je de sleuven freest voor de vloerverwarming, de oude lijmresten met een saneerfrees te schuren. Heb je de tegels verwijderd, dan is mijn ervaring dat er teveel resten van voegsel en stukjes tegel achterblijven. Eerst schuren geeft een beter resultaat en een vlakker eindresultaat. Het is dus wel mogelijk, maar er komt nog wat schuurwerk bij kijken. Als de lijm te zacht is en los zit, kan je de lijm het beste verwijderen. Het verbruik van de primer en mortel is bij een oneffen vloer wel hoger. Dit ligt ook aan de grofheid van de tegellijm. Het verbruik is wat lastig in te schatten, de primer +/- 35 vierkante meter, de mortel varieert sterk. Denk aan 6 tot 7 vierkante meter uit een zak NC 182.
Mag je, als de leidingen gedicht zijn, de vloer gebruiken of belopen? 
Ja, dat kan prima. Wat vaak gebeurt is dat men in het begin van de verbouwing de sleuven freest, vervolgens de leidingen dicht en dan verder gaat met de andere bouwwerkzaamheden. Zo voorkom je dat je de leidingen beschadigt of lek trapt.
Moet je altijd egaliseren na het dichten van de sleuven? 
Dit hangt wel af van welk type vloer je gaat leggen. Als je de leidingen netjes en vlak hebt afgesmeerd en komt er klik pvc of laminaat overheen, dan is egaliseren niet nodig. Ga je pvc verlijmen, dan raad ik aan om de vloer altijd te egaliseren. Ga je er overheen tegelen, dan zou ik de primer van de tegelleverancier nemen voordat je gaat verlijmen.
Wij hebben een anhydrietvloer, kan daar de UZIN NC 182 voor gebruikt worden?
Nee, anhydriet is een gipsgebonden ondergrond. Voor anhydriet raad ik de NC 118 of de KR 417 epoxy aan. De NC 182 is speciaal geschikt voor cementdekvloeren.
Wij hebben een nieuwe gestorte cementdekvloer en gaan daar de sleuven in frezen voor de vloerverwarming. Kunnen die al worden dichtgesmeerd, 1 week nadat de vloer gestort is?
Als men een nieuwe dekvloer heeft, dan zou ik deze zo goed mogelijk laten drogen voordat men de sleuven gaat frezen en dicht gaat zetten. Een week is echt te kort, dan zit er nog teveel vocht in de dekvloer. Een dekvloer van zo’n 6 centimeter dik heeft ook wel 6 weken nodig om te kunnen drogen. Hierbij is de vuistregel dat er een week droogtijd per centimeter nodig is. De aanbeveling bij een nieuwe dekvloer is het uitvoeren van het opstookprotocol voor vloerverwarming, voordat je er een nieuwe vloer overheen legt.
Wij willen de vloer ophogen, kan dit met de NC 182?
Het kan, maar veel beter en makkelijker is om hier de NC 195 voor te gebruiken. De NC 195 kan je erin gieten en dit lukt niet met de NC 182, omdat je de mortel er echt in moet smeren, wat het lastiger maakt. Voor het uitvlakken of ophogen van grotere oppervlakken kan je de NC 195 gebruiken.
De sleuven zijn gedicht met NC 182, moet je de vloer eerst opstoken voordat je gaat egaliseren? 
Het ligt eraan of het om een nieuwe of een oude vloer gaat. Een nieuwe vloer moet je opstoken, terwijl je vloerverwarming in een oude vloer alleen hoeft op te warmen.