Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!

1-11 van de 11 producten

Toepassing
Bekijk resultaten
Filters

Mortel

Voor het repareren van scheuren, voegen of gaten in de ondergrond gebruik je een reparatiemortel. Zo kan je oude ondergronden gemakkelijk herstellen of renoveren, zonder dat je hiervoor diverse producten hoeft te mengen.

Kies je voor een reparatiemortel van UZIN UTZ, dan weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest. Bij EgalineWINKEL.nl kan je terecht voor mortels, maar ook voor de benodigdheden. Bestel je bij EgalineWINKEL.nl, dan krijg je jouw bestelling snel en goed verpakt in huis.

Lees meer Lees minder

1-11 van de 11 producten

Vragen over jouw specifieke klus?

Persoonlijk advies op maat bij jouw specifieke klus. Of voor algemene vragen kan je ook bij me terecht.

Marco Loman
Eigenaar EgalineWINKEL.nl

Veel gestelde vragen

Hoeveel egaline moet ik per m2 gebruiken?

De hoeveelheid egaline die je nodig hebt kun je eenvoudig zelf berekenen. Hoeveel egaline je nodig hebt, ligt aan de ondergrond, hoe dik je de laag wilt aanbrengen (bijvoorbeeld 3mm of 5mm) en hoeveel vierkante meter je wilt gaan egaliseren.

Weet je niet precies hoeveel egaliseermiddel je nodig hebt, lees dan dit kennisbankartikel of neem contact met mij op. Wat ik graag wil weten om de hoeveelheid egaline voor je te berekenen is het type ondergrond, hoe dik de laag egaline wordt en het aantal vierkante meters van de ruimte.

Wat kan ik gebruiken voor het dichtzetten van vloerverwarming?

Voor het dichtzetten van vloerverwarming gebruik je geen egaline, maar is een reparatiemortel een stuk beter geschikt. Dit kan bijvoorbeeld met de UZIN NC 182 voor een cementgebonden ondergrond. Bij een gietvloer of fermacell raad ik aan om een epoxy dichtzetmassa te gebruiken, de UZIN KR 417.

Waar kan je mortel voor gebruiken?

Reparatiemortel kan je gebruiken in woonkamers, maar ook in badkamers, keukens, garages en natuurlijk voor het dichtzetten of opvullen van de sleuven voor vloerverwarming. Hoe je dit moet doen, kun je lezen in dit artikel.

Mortel wordt ook wel vulmortel, snelcement of uitvlakmortel genoemd. Over het algemeen heeft het een korte droogtijd en kan je na de reparatie aan de slag met het egaliseren van de ondergrond met egaline. Wel is het belangrijk om eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken voordat je mortel aanbrengt. Dit bevordert de hechting op het oppervlak.

Welke reparatiemortel heb ik nodig?

Welke primer en reparatiemortel je nodig hebt, hangt af van de ondergrond. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen cementgebonden en gipsgebonden mortels.

Cementgebonden mortels zijn geschikt voor zandcementvloeren, cementdekvloeren, betonvloeren, en  oude tegels . Heb je een gipsgebonden vloer, dan houdt dit in dat je anhydrietvloer, gipsvezelplaten, hebt. Weet je niet welke mortel je nodig hebt voor jouw ondervloer, dan help ik je natuurlijk graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Een eigenschap dat een reparatiemortel niet heeft, maar egaline wel, is dat mortel niet zelfvloeiend is. Hierdoor is het moeilijker te verwerken en kan je geen ultra-egale laag aanbrengen. Om deze reden raad ik aan om de laag reparatiemortel te egaliseren en af te werken met egaline.

Voordat je de laag egaline aanbrengt is het belangrijk dat je weer een primer aanbrengt.

Wil je meer weten over egaline, dan kan je deze complete informatiepagina raadplegen.

Wees er op tijd bij

De scheuren of gaten die in de ondervloer zijn ontstaan, die zijn er niet zomaar ontstaan. Om te voorkomen dat de vloer nog verder achteruit gaat, wordt aangeraden om tijdig aan de slag te gaan met het aanbrengen van reparatiemortel. Voorkomen is beter dan genezen, zullen we maar zeggen.

Tips voor het gebruik van reparatiemortel en egaline

  • Volg de aanwijzingen op de productverpakking of het productblad nauwkeurig op. Denk hierbij aan de mengverhoudingen, maar ook aan de ideale verwerkingstemperatuur, de omgevingstemperatuur en de droogtijd.
  • Indien er wordt aangeraden een primer te gebruiken om ervoor te zorgen dat mortel zich op de ondergrond hecht of om egaline aan mortel te laten hechten, dan is het van belang om deze volgorde aan te houden.

UZIN NC 182 reparatiemortel voor diverse ondergronden

UZIN NC 182 mortel kun je voor diverse ondergronden gebruiken, zoals voor cementdekvloeren, beton en tegels

De mortel is snel droog, heeft een instelbare consistentie en is niet zelfvloeiend. Kan in een zeer dunne, maar ook in een dikke laag worden aangebracht. Het voordeel van UZIN NC 182 is dat de mortel na 60 minuten al hard is. Ideaal wanneer je lekker door wilt werken. Na 60 minuten hard is alleen mogelijk bij ideale omstandigheden, zoals een temperatuur van 20 graden Celsius en 65% luchtvochtigheid.

De ideale verwerkingstemperatuur ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Wil je een betrouwbare en makkelijk te verwerken mortel, kies dan voor de UZIN NC 182. Voor het dichtzetten van vloerverwarming max 6 liter water op 20 kg mortel. De UZIN NC 182 is, als deze wat stug wordt, na te mengen. De  NC 182 heeft een heractivator, wat inhoudt dat de mortel weer soepel wordt wanneer je het opnieuw mixt.

Egaline of reparatiemortel

Soms worden egaline en reparatiemortel in een product genoemd, maar dit is niet hetzelfde. Egaline gebruik je om de vloer mee te egaliseren en heeft een zelfnivellerende werking, waardoor het vanzelf uitvloeit.

Reparatiemortel heeft deze uitvloeiende werking niet en gebruik je meestal voor het opvullen van gaten, scheuren of de sleuven die zijn gemaakt voor verwarmingsbuizen (bij vloerverwarming). De eigenschappen zijn anders, net als waarvoor je het gebruikt. Wel kan je egaline aanbrengen op mortel, maar daartussen moet je wel eerst een primer aanbrengen. Wat wel handig is in sommige situaties, is dat je  een egaline neemt voor dikkere lagen. Voor een dikkere laag gebruik je de UZIN NC 195 bijvoorbeeld. Deze vloeit wel en kun je voor diepere gaten gebruiken of voor het ophogen van een vloer.

Kan ik een reparatiemortel voor beton gebruiken?

Ja, dat kan zeker! Je kunt gaten, scheuren of andere oneffenheden in beton opvullen met een reparatiemortel. Kijk goed naar het product of in de omschrijving of het daadwerkelijk gebruikt kan worden voor betonnen ondergronden. Kies je voor UZIN NC 182, dan kan het zeer zeker wel. Dit kan je ook gebruiken wanneer er betonrot optreedt. Betonrot kan je gemakkelijk te lijf gaan met een reparatiemortel. Betonvloer altijd eerst met diamantschuren.

Hulp nodig?

Heb je vragen over mortel of over reparatiemortel en egaline? Je kunt mij gemakkelijk telefonisch bereiken via 06 27 03 30 24. Ik help je graag verder!