Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!
Home Houten vloeren egaliseren
Egaline

Houten vloeren egaliseren

Een houten vloer egaliseren? Dat doe je zo!

Wil je houten plaatmateriaal ondervloer egaliseren? Bij het egaliseren van een houten vloer komt wat meer kijken, omdat niet elke houten vloer geschikt is om een egaliseermiddel op aan te brengen.

Zorg ervoor dat in de houten vloerconstructie minimale vering aanwezig is. Zorg er ook voor dat de balklaag goed geventileerd wordt. Controleer of de balken nog in goede staat zijn.

Ga je egaliseren, maak dan alle gaten en openingen goed dicht. Egaline is zo dun als water en kan via kieren weglopen.   

Egaliseren over een vast verlijmde parketvloer is niet mogelijk, de werking van het hout is teveel, je gaat het massieve hout verstikken en de plank kan bol gaan staan en alles omhoog drukken. 

Het egaliseren van houten plaatmateriaal is wel mogelijk met de NC 115 vezelversterkte primer. Hiervoor gebruik je UZIN PE 280 Carbon primer.

Houten vloer egaliseren voor laminaat

Wil je een houten vloer egaliseren omdat je laminaat wilt leggen, dan kan je egaline gebruiken. Afhankelijk van de huidige staat van de houten vloer, is het ook hierbij van belang dat je eerst een underlayment, of spaanplaten, aanbrengt. Vervolgens ga je aan de slag met het aanbrengen van egaline. Egaline is uitermate geschikt voor het egaliseren van de ondervloer voordat je laminaat legt

Bij houten ondergronden moet je wel altijd vezelversterkte egaline gebruiken. 

Wil je meer weten over het egaliseren van houten vloeren of heb je een andere vraag? Neem contact met mij op via 06 27 03 30 24.

Egaline_UZIN_NC170Productset Egaline Vloerverwarming

“Bij houten ondergronden moet je wel altijd vezelversterkte egaline gebruiken.”