Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!

UZIN NC 110 gips egaline

UZIN NC 110 is een gips gebonden egaline met sterke eigenschappen. Het ontwikkelt bij het droogproces nauwelijks spanning waardoor het geschikt is voor het egaliseren van dikke lagen en instabiele ondergronden.

Het droogt snel en vertoont geen scheuren, zelfs bij dikke lagen. Het heeft een vloeiende en gelijkmatige afwerking. Geschikt voor verschillende vloerbedekkingen en kan normale belasting en zwenkwielbelasting weerstaan. Het heeft ook voordelen zoals verminderd lijmverbruik en zeer lage emissies. Het verbruik is ongeveer 1,4 kg/m² per mm laagdikte.

 33,84excl. BTW

 40,95incl. BTW

-
+
Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Merk
UZIN
Gewicht
20 kilo

Productbeschrijving

UZIN NC 110 gips gebonden egaline ontwikkelt bij het droogproces nauwelijks spanning. Dit heeft een zeer positieve uitwerking bij het uitvlakken van de egalisatie in grotere laagdiktes en vooral in combinatie met instabiele ondergronden. Zelfs kritische ondergronden in renovatieprojecten kunnen meestal behouden blijven waardoor een omvangrijke vloeropbouw wegvalt en daarmee veel tijd en kosten bespaard worden.

Ook bij langer openliggende dikke egalisatielagen is geen scheurvorming te verwachten. Door een nieuwe grondstoftechnologie is het resultaat een onovertroffen vloei verbonden met een homogene en egale oppervlakteoptiek. De egalisatie is sneller drogend en in de categorie van gipsegalisaties onovertroffen snel legklaar.

Toepassing:

 • Het leggen van alle soorten textiele en elastische vloerbedekking
 • Het leggen van lamel (meerlaags) parket in combinatie met Pallmann/ UZIN 1-K STP-, MSP-, PU- of 2-K PU lijmen
 • Cementdekvloeren, beton en gipsgebonden dekvloeren
 • Oude watervaste lijmresten 
 • Magnesiet, houtmagnesiet en gietasfalt
 • Normale belasting in woon- en projectbereik
 • Zwenkwielbelasting volgens DIN EN 12529 vanaf 1 mm laagdikte
 • Arturo kunstharsgebonden gietvloeren

Eigenschappen/productvoordelen:

 • Zeer goed vloeiend
 • Snel glad oppervlak
 • Zeer snel drogend
 • Tot 10% minder lijmverbruik
 • Nagenoeg spanningsvrij
 • GISCODE CP1/Calciumsulfaat egalisatie
 • EMICODE EC1 PLUS/Zeer emissie-arm
 • RAL UZ 113/Milieuvriendelijk, zeer emissie-arm
 • Druk vastheid C 35
 • Verbruik: Ca. 1,4 kg/m² per mm laagdikte
Lees meerLees minder

Veelgestelde vragen

Wat is de verwerkingstijd van NC 110? 
NC 110 moet ongeveer binnen 15 minuten verwerkt zijn. Egaline breng je in één keer aan.
Welke mengverhouding moet ik aanhouden? 
Per 20kg voeg je 4,4 liter schoon, koud water toe. Om de eigenschappen en de zelfnivellerende werking van egaline te behouden, raad ik aan om exact deze mengverhouding aan te houden.
Kan ik NC 110 met de hand mengen? 
Nee, dat is zeker niet aan te bevelen. Egaline meng je altijd elektrisch, met behulp van de juiste mixer. Gebruik hiervoor een speciale mengkuip. Vanuit UZIN UTZ wordt aanbevolen om NC 110 met een korfmenger. Het poeder voeg je geleidelijk toe aan het water, totdat er een homogene, klontervrije massa ontstaat. Vervolgens giet je het gemengde product op de ondergrond en verdeel je het over de gehele vloer met een vlakspaan of egaliseerrakel. Je kunt ook een prikroller gebruiken voor een optimaal mogelijk eindresultaat.
Wat is de droogtijd van NC 110? 
NC 110 is volgens UZIN UTZ na zo’n 20 uur belastbaar (tot een laag van 3mm), wat inhoudt dat je dan aan de slag kunt met het leggen van de topvloer. Wel is dit alleen mogelijk bij ideale omstandigheden van 20 graden Celsius en 65% luchtvochtigheid. Voor de zekerheid zou je de egalinelaag ook 24 uur kunnen laten drogen. Controleer goed of het droog is voordat je verder gaat met andere werkzaamheden. Elke extra mm heeft 20 uur droogtijd per millimeter nodig, dus bij 4 mm houd je al 40 uur droogtijd aan, bij 5 mm 60 uur, etc.
Waar moet ik op letten bij het voorbereiden van de ondergrond? 
Voordat je egaline aanbrengt, moet de ondergrond drukvast en vormvast zijn, maar ook droog, schoon, stofvrij en vrij van scheuren zijn. Ga je aan de slag met een calciumsulfaat gietdekvloer, dan moet je deze eerst ontdoen van zwakke lagen door het oppervlak te staalborstelen of te schuren. Het droge en stofvrije oppervlak strijk je eerst voor met een primer. Een goede primer zorgt voor een goede hechting en voorkom je dat het water uit de egaline in de ondervloer wordt opgenomen. Gebeurt dit wel, dan zal egaline minder goed uitvloeien. Een goed gedroogde primer zorgt er tevens voor dat luchtkraters en pinholes geminimaliseerd worden.
Wat is het verbruik van de NC 110? 
Bij een laagdikte van 1mm verbruik je ongeveer 1,4kg/m2. Met een hele zak van 20kg kan je 13,4 m2 egaliseren. Bij een laagdikte van 3mm is het verbruik circa 4,5kg/m2. Met een hele zak kan je 4,5m2 egaliseren. Bij een laagdikte van 10mm is het verbruik 15,0kg/m2. Met een zak egaliseer je circa 1,4m2.

Andere suggesties…