Spanningsvrije, hoogbelastbare en zeer snel te beleggen egalisatie voor zandcementdekvloeren, anhydrietdekvloeren én beton.
1-12 van de 15 producten
Bij EgalineWINKEL.nl bestel je hoogwaardige egaline voor jouw klus, uiteraard voor een scherpe prijs. Het dunne, zelfnivellerende egaliseermiddel is een mix van onder meer speciale gipsen en/of cementen, kunsthars, minerale toeslagstoffen, redispergeerbare polymeren en hoogwaardige vloeimiddeladditieven.
Dankzij deze toevoegingen beschikt egaline over zelfnivellerende vloeieigenschappen en worden de trek- en buigeigenschappen bepaald. Bestel je jouw egaline bij EgalineWINKEL.nl, dan profiteer je van gratis verzending bij een bestelling vanaf 150,-. Voor 13:00 besteld en voorradig? Dezelfde dag nog verzonden!
1-12 van de 15 producten
Persoonlijk advies op maat bij jouw specifieke klus. Of voor algemene vragen kan je ook bij me terecht.
Marco Loman
Eigenaar EgalineWINKEL.nl
De mortels in onze webshop zijn goed smeerbaar. Een fijne, makkelijk verwerkbare en smeerbare mortel is de Uzin NC 182. Deze mortel gebruik ik voor het dichtzetten van vloerverwarming. Voornamelijk professionals werken met dit product. Nadat de sleuven zijn dichtgezet, wordt de vloer nog geëgaliseerd en wordt er bijvoorbeeld een pvc vloer verlijmd.
De smeerbare mortel NC 182 wordt door professionals als beste beoordeeld. De smeerbaarheid van de mortel en de heractivator die verwerkt is in deze mortel, is uniek in dit segment.
Tip: zoek in onze kennisbank naar het product (NC 182 mortel), waar u veel meer informatie vindt over het verwerken van het product. Ook heb ik een aantal video’s gemaakt die je kunnen helpen bij het verwerken van het product.
De hoeveelheid egaline die je nodig hebt kun je eenvoudig zelf berekenen. Hoeveel egaline je nodig hebt, ligt aan de ondergrond, hoe dik je de laag wilt aanbrengen (bijvoorbeeld 3mm of 5mm) en hoeveel vierkante meter je wilt gaan egaliseren.
Weet je niet precies hoeveel egaliseermiddel je nodig hebt, lees dan dit kennisbankartikel of neem contact met mij op. Wat ik graag wil weten om de hoeveelheid egaline voor je te berekenen is het type ondergrond, hoe dik de laag egaline wordt en het aantal vierkante meters van de ruimte.
Voor het dichtzetten van vloerverwarming gebruik je geen egaline, maar is een reparatiemortel een stuk beter geschikt. Dit kan bijvoorbeeld met de UZIN NC 182 voor een cementgebonden ondergrond. Bij een gietvloer of fermacell raad ik aan om een epoxy dichtzetmassa te gebruiken, de UZIN KR 417.
Het kwaliteitsproduct egaline is verkrijgbaar in (grofweg) de volgende specifieke soorten:
Het onderlinge verschil tussen deze soorten zit hem onder andere in de eindsterkte. Hoe hoger het typenummer, des te harder de toplaag. En andersom: hoe lager het NC-getal, hoe makkelijker schuurbaar de egaline.
Voor verlijming van het parket is de NC 174 het meest geschikt. Soms kun je, na deskundig advies, volstaan met de NC 170. Bij tapijt, laminaat- of pvc-vloeren, bestemd voor gebruik in de categorie ‘lichte belasting’ voldoen de project-egaline en de NC 150 doorgaans prima. Is er sprake van een zwaardere belasting? Ga dan minimaal voor de NC 160 of NC 170.
Voor een mooi eindresultaat adviseren we een egalinelaag van minimaal 3 millimeter aan te brengen. Bij het egaliseren van vloerverwarming adviseren we een laag NC 170 aan te brengen van minimaal 5 millimeter dikte. Met deze zeer breed toepasbare egalinesoort (op cementbasis) zie je me ook werken in de demovideo’s. De NC 170 met het zogeheten Level Plus S Effect heeft uitstekende vloei-eigenschappen.
In onze webshop kan je terecht voor verschillende soorten egaline, waarvan de droogtijd, de vloeieigenschappen en de druksterkte verschillen. Ter vergelijking: de goedkopere egaline heeft een druksterkte van C25, terwijl de duurdere variant een druksterkte van C40 heeft.
Verder verschilt egaline in hoe dik de laag kan zijn. Hoe dik de laag mag zijn, kan je vinden in het productblad van het product. Vaak heb ik het ook bij het product vermeld. Wil je de exacte verschillen weten of meer informatie willen over welke egaline je nodig hebt voor jouw ondervloer, dan kan je het kennisbankartikel ‘Wat is egaline’ raadplegen.
Egaline is een egaliseermiddel of egalisatiemortel op basis van cement of gips. Er zijn verschillende soorten egaliseermiddel en verschillende soorten ondervloeren, waardoor het kiezen van de juiste soort egaline een uitdaging kan zijn. Lees je goed in om te voorkomen dat je de verkeerde soort bestelt. Heb je vragen, dan mag je mij uiteraard altijd bellen voor overleg op 06-27033024.
Heb je een cementgebonden of een gipsgebonden ondervloer? Hier stem je de keuze voor een egalinesoort op af. Het klinkt misschien als een open deur, maar bij een cementgebonden vloer bestel je een cementgebonden egaline. Voor een gipsgebonden vloer bestel je een gipsgebonden egaline, bijvoorbeeld voor een anhydrietvloer. De soorten egalines zijn bij EgalineWINKEL.nl overzichtelijk onderverdeeld in categorieën.
Voor het egaliseren van vloerverwarming is egaline zeer goed geschikt, omdat egaline een goede warmtegeleiding heeft. Nadat je vloerverwarming hebt dichtgezet, gebruik je egaline voor het egaliseren van de vloer. Kies hierbij voor een egaline met een hoge druksterkte van C40 voor een zeer egale en vlakke ondergrond.
Egaline gebruik je niet om de vloerverwarming mee dicht te zetten. Hier gebruik je een reparatiemortel of de KR 417 voor. Om ervoor te zorgen dat de vloer niet beschadigd raakt tijdens het eerste gebruik van vloerverwarming, raad ik aan om het opstookprotocol (bij een geheel nieuwe ondervloer) of het opwarmprotocol (bij een bestaande ondervloer) strikt op te volgen.
Voor het aanbrengen van egaline heb je een aantal gereedschappen nodig. Allereerst heb je natuurlijk egaline nodig, maar vergeet de primer niet. Mogelijk heb je ook nog een reparatiemortel nodig voor het dichten van de sleuven van vloerverwarming of voor het dichten van wat grotere gaten, indien nodig. Verder heb je water nodig om egaline vloeibaar te maken, aangezien het in poedervorm geleverd wordt. Ook heb je een vlakspaan, egaliseerrakel, elektrische mixer en een mengemmer of een speciekuip nodig.
Het gebruik van prikschoenen of spijkerschoenen is zeker geen overbodige luxe, net als een borstel, prikroller en vachtroller. Bij het verspreiden van egaline zullen er soms luchtbelletjes aanwezig zijn, die je kunt verwijderen met behulp van een prikroller. Hierdoor wordt de ondervloer zo egaal en strak mogelijk.
Het berekenen van de benodigde hoeveelheid egaline kan je vrij gemakkelijk zelf. Hoeveel egaliseermiddel je nodig hebt, ligt aan de ondergrond, hoe dik de laag moet worden (in millimeters) en hoeveel vierkante meter de ruimte betreft. Aan de hand hiervan kan je berekenen hoeveel egaline je nodig hebt. Raadpleeg dit artikel voor een voorbeeld van een berekening. Natuurlijk help ik je ook graag (kosteloos) met het maken van een berekening. Hiervoor heb ik nodig: het type ondergrond, hoe dik dat de egalinelaag wordt en het aantal vierkante meters van de ruimte. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!
Voordat je überhaupt aan de slag gaat met egaline, is het erg belangrijk om de vloer voor te behandelen. Dit is belangrijk voor de hechting aan de ondervloer en je zorgt ervoor dat egaline makkelijker doorvloeit. Het eindresultaat wordt op deze manier een stuk strakker. Afhankelijk van welke ondergrond en type egaline je nodig hebt, kies je een geschikte primer. Voor extra gemak kan je ook kiezen voor een complete set, samengesteld door mijzelf.
Heb je vragen over egaline of heb je een andere vraag? Neem gemakkelijk contact op via 06-27033024. Ik heb je graag verder!