Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!
Home Egaline schuren
Egaline

Egaline schuren

Egaline schuren, ja of nee?

Egaline schuren, wanneer is dit aan te raden? Of je egaline moet schuren, hangt af van wat je verder met de vloer wilt doen. Breng je een vloercoating als afwerklaag aan op de egalinelaag, dan is het schuren van egaline haast niet te voorkomen. Dit is noodzakelijk zodat de vloercoating zich goed hecht aan egaline. 

Je wilt natuurlijk een zeer egale en strakke vloer en daarvoor is egaline het perfecte middel om te gebruiken, maar als je de laag wilt afwerken met een vloercoating, dan is het wel aan te raden om de egalinelaag eerst op te ruwen. Egaline is te verkrijgen in verschillende hardheden. 

Op de verpakking of in de webshop bij de productinformatie van elk product is de hardheid van egaline te vinden. Je kunt de vloer zelf egaliseren en schuren, maar je kunt dit ook overlaten aan de vakman. Ben je een beetje handig of een echte doe-het-zelver, dan kan je dit gemakkelijk zelf.

Hoe gaat het schuren van egaline in zijn werk?

Ikzelf schuur de egaline met een schuurpad onder de boenmachine, korrelgrootte 40 bij de  NC 170 bij het verlijmen van de pvc vloer.

Zo krijg je een strakke ondergrond, vrij van korrels en pitjes.

Egaline_UZIN_NC170Productset Egaline Vloerverwarming

“Egaline schuren doe ik met een schuurpad onder de boenmachine’.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het schuren van een egalinevloer, neem dan gerust contact met mij op. Je kunt mij gemakkelijk telefonisch bereiken via 06 27 03 30 24. Kijk ook eens naar de video’s op mijn Youtube kanaal. 

Uzin Nc 112 Gips Egaline