Verzending en transport Gratis bezorging vanaf € 150,-
Pakket Voor 13:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis!
Veilig betalen Veilig online bestellen en betalen
Egalinewinkel.nl bellen Advies nodig? Bel Marco!
Home Badkamervloer egaliseren
Egaline

Badkamervloer egaliseren

Badkamervloer egaliseren? Zo doe je dat!

Ben je van plan om een nieuwe badkamer vloer te leggen en wil je de ondervloer egaliseren? Heeft het jouw voorkeur om de oude badkamervloer te laten liggen en de nieuwe vloer hier overheen te leggen? Dan zal je de oude vloer eerst egaal en vlak moeten maken. Een badkamervloer is doorgaans een tegelvloer, waardoor je een speciale primer de UZIN PE280 moet gebruiken die geschikt is voor tegelvloeren.

Voordat je hiermee begint is het belangrijk dat je de badkamervloer vetvrij en stofvrij maakt en reinigt met de UZIN Cleaner Tegelreiniger. De primer hecht zich het beste aan een gereinigde tegelvloer. 

Nog beter is om de tegelvloer te schuren met een diamantschuurmachine. Heb je vloerverwarming in de badkamer geen probleem, egaline en vloerverwarming gaan heel goed samen. Meer informatie over het egaliseren van vloerverwarming kan je in dit uitgebreide artikel vinden.

Welke primer en egaline heb ik nodig voor de badkamervloer?

Heb je de primer aangebracht en de juiste droogtijd aangehouden, dan kan je aan de slag met het egaliseren van de badkamervloer. Kies voor een egaline soort die speciaal geschikt is voor tegelvloeren, zoals UZIN PE 280 of UZIN PE 630. De meeste primers zijn geschikt om de ondergrond mee te egaliseren voordat je een tegelvloer legt.

Egaline_UZIN_NC170Productset Egaline Vloerverwarming

“Tegels of epoxy? Ik adviseer je graag!” 

Badkamervloer egaliseren en voorzien van een epoxy vloer

Wil je de badkamervloer vervangen door een epoxy vloer? Dit is een moderne oplossing en je maakt de vloer er eenvoudig waterdicht mee, wat een groot voordeel van de epoxyvloer is. In de volksmond wordt een epoxy vloer voor de badkamer ook wel een gietvloer genoemd. Bij het egaliseren van een badkamervloer voordat je een gietvloer aanbrengt, zijn dezelfde punten belangrijk als hierboven, maar is het wel belangrijk dat je een egaline kiest die geschikt is voor een gietvloer.

Meer informatie nodig?

Wil je weten welke egaline geschikt is als ondergrond voor een epoxyvloer of gietvloer? Of heb je andere vragen over het egaliseren van de badkamervloer? Neem gerust contact met mij op via 06 27 03 30 24.